MadeleneAiliciaAlwiraMathias

Det spännande avslöjandet...

Publicerad 2016-06-30 23:39:26 i Allmänt,

Tänk dig, dina gener och ditt DNA är helt unikt. Det är galet mycket som kan utläsas om just dig och din kropp på en vetenskaplig nivå. Alla kroppar reagerar ju som bekant olika på dieter/kostintag och olika träningsformer.
Vissa fungerar jätte bra och mår super av att undvika kolhydrater medans en del andra går runt och känner sig bakfulla och mår skit utan kolhydrater. Det samma gäller uteslutande eller överdrivet intag av fett. Och så vidare, ni fattar grejen.
Jag har provat de flesta dieter under korta och långa perioder. Vissa har funkat bra, vissa mindre bra.
Det som min kropp svarat allra bäst på är dock att fokusera på mycket protein och måttligt av både fett och kolhydrater. Samt träning! Tung styrketräning är det jag tycker bäst om och det är även i dessa perioder som min kropp formar sig. Vill påstå att jag bygger muskler relativt fort och mitt största bekymmer kommer av min magoperation- har svårt att få i mig tillräckligt med mat/protein.

Hur som helst, i mitt DNA så finns svaret på exakt vad min kropp svarar bäst på, kostmässigt såväl som träningsmässigt.
Självklart så finns det sätt att ta reda på vad mina gener önskar 😀✌🏻️
Så jag har beställt hem ett DNA prov.
Imorgon bitti så ska jag topsa mig själv i munhålan och sedan skicka mitt saliv som även innehåller mitt DNA till ett företag för analys. Analysen rör då kost och motion.
Det ska sedan ta ca 3veckor att analysera och sedan får jag hem 6-7sidor om vad just min kropp behöver!
Fantastiskt va?!
Vad tror du om detta?

Det går tydligen även att beställa prover för att hitta släkt, få veta sin risk för olika sjukdomar (cancer/benskörighet/demens/inflammatoriska sjukdomar osv).
Man ska även kunna ta reda på, medhjälp av ett DNA test, sin egen död?! Hur, var, när typ?!
Skulle du våga och eller vilja ta det sistnämnda?
Inte jag iaf 😬

Tvära kast

Publicerad 2016-06-29 21:53:33 i Allmänt,

Som bekant så ska vi ju hyra ut lägenheten i Åkersberga i andra hand under 1-2år medans vi bor i Bollnäs.
Allt har varit "under kontroll" tills idag. Från ett preliminärt godkänt från hyresvärden per telefon till ett samtal från en högre uppsatt som menar att dom inte vill bevilja andra hands uthyrningar. Fick en lösning presenterad (vill ej skriva exakt vad) men det skulle betyda att vi säger upp kontraktet helt och då inte har någon fallskärm i Åkersberga längre.... 😔
Eller åtminstone inte våran lägenhet i alla fall.

Vi får se hur det går men insatsen blev ju helt klart högre efter idag.

I övrigt så var jag och tog mina järnprover idag (sisådär 6veckor försent men ändå) och mår S K I T i kroppen. Har missat/på riktigt glömt mina levaxin tabletter i 3,5vecka så kroppen har väl börjat förgifta sig själv....*blir så less på mig själv*
Men nu har jag tagit dom i 3dagar i alla fall ✌🏻️👏🏻

Inge vidare upplyftande inlägg men så kan det va...
På återseende!

Spännande!

Publicerad 2016-06-29 07:14:22 i Allmänt,

Beställde en sjukt spännande "sak" igår!
Återkommer om det sen 😀
Kan även säga att midsommarhelgen genererade så mycket sol att var varannan granne här hemma har frågat om jag varit utomlands 😂 Och jag har inte solat någonting förra veckan, bara "jobbat" på gården 👍🏻
Haha svårt att få färgen att fastna på bild dock 😂😂

Om

Min profilbild

Madelene Månsson Asp

Hej! Vad kul att just du har hittat hit, kanske känner vi varandra, eller så gör vi det inte! Jag är en tjej, 29år, bor från och med juli-16 med min man Mathias, våra barn och djur på en mindre gård i Bollnäs, Gävleborgs län! Jag och Mathias har tillsammans 2st speciella och alldeles fantastiska döttrar. Ailicia som är 10år och Alwira som är 5år. Jag studerar sedan hösten-15 på Studie- och yrkesvägledareprogrammet , distans via Stockholms Universitet. Trivs bra och beräknas vara färdig till sommaren-18.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela